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Question: 
 
 
 
 

 
Rear surfaces of boxes or enclosures classified according to 7.2.3.2 
(considered as parts A in Table 7) are subjected to an impact test 
applying 5 blows. 

 
According to the standard: 
“The blows shall not be applied to: 
● knock-outs or to an area within 10 mm of them, 
● other parts not necessary to achieve the declared IP of the enclosure, 
● accessories and equipment complying with the relevant standards, 
● fixing means recessed below the surface, that are not subject to 
impacts in normal use.” 

 
How to apply these requirements on boxes A and B below? 

 

   
 
   box A       box B 
 
 
Decision: 
 
 
 
 
Explanatory notes: 
 

 
As a consequence of the requirements contained in sub-clause 15.3: 
� box A shall be subjected to impact test; 
� box B is excluded.   
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